Συμβουλές για ένα τέλειο ξύρισμα προσώπου για τους άνδρες !

3 Φεβρουαρίου 2020
shav-1200x800.jpg

Τέλειο ξύρισμα προσώπου! Δες εδώ όλα τα μυστικά!

Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουν αναρωτηθεί..γιατί βγάζω σπυράκια μετά το ξύρισμα…γιατί μου προκαλεί το ξύρισμα ερεθισμούς; γιατί το πρωί ξυρίζομαι καλύτερα και ούτω καθεξής.Θα δούμε σήμερα μερικές συμβουλές για ένα τέλειο και χωρίς ερεθισμούς ξύρισμα.

Πρωί vs Βράδυ – Η ώρα που ξυριζόμαστε

Η κατάλληλη χρονική στιγμή για ξύρισμα είναι το βράδυ μετά από ένα χλιαρό ντουζ και πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου. Παρόλο που το πρωινό ξύρισμα βρίσκεται πρώτο στις προτιμήσεις των ανδρών δεν σημαίνει ότι είναι και το ιδανικό. Αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα το δέρμα του προσώπου μας είναι ελαφρώς πρησμένο και περισσότερο ευαίσθητο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ευάλωτο σε τυχόν ερεθισμούς , κοψίματα, σπυράκια κ.α.Επίσης με το ξύρισμα προκαλείται άνοιγμα των πόρων και οι απότομες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας του προσώπου μας (ζεστό-κρύο νερό κλπ) σε συνδυασμό με την ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση ,ερεθισμούς , κοκκινίλες ,φαγούρα.  Έτσι εάν πολλοί πάτε το πρωί στην δουλεία σας με τσιρότα και με σπυράκια θα πρέπει να σκεφτείτε καλά την χρονική στιγμή που θα ξυριστείτε την επόμενη φορά.

Ξύρισμα με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό μαλακώνει και “ανασηκώνει” τις τρίχες μας κάνοντας  το δέρμα μας πιο ελαστικό. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τις τριβές και επίσης θα μεγαλώσετε την διάρκεια ζωής των ανταλλακτικών λεπίδων σας καθώς θα ασκείτε λιγότερη πίεση στο ξυράφι σας. Οπότε πριν ξυριστείτε ρίξτε ζεστό νερό στο πρόσωπό σας και αφήστε για 1-2 λεπτά.

Ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με καλά προϊόντα περιποίησης

Αφού ρίξετε νερό στο πρόσωπό σας , ξεκινήστε ελαφρές κινήσεις μασάζ με τη  κρέμα ξυρίσματος ή το τζελ. Αυτό θα σας βοηθήσει στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής του προσώπου σας και θα μαλακώσει ακόμα περισσότερο την τρίχα. Γι΄αυτό προτιμότερο θα είναι να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ξυρίσματος. Η κρέμα ξυρίσματος λόγω της μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε νερό στην σύστασή της, ενυδατώνει περισσότερο το δέρμα σας και κάνει το ξυράφι να γλιστρά απαλά πάνω στην επιδερμίδα σας. Εάν χρησιμοποιήσετε κρέμα στο επόμενο ξύρισμά σας, μετά το ελαφρύ μασάζ αφήστε για 1-2 λεπτά.

Ιδανικό ξυράφι

Τα  ξυραφάκια με πολλές λεπίδες είναι αποδεδειγμένο ότι είναι πιο  ιδανικά για ένα τέλειο και χωρίς ερεθισμούς ξύρισμα καθώς επίσης και για ένα πιο γρήγορο ξύρισμα. Με τον όρο γρήγορο εννοούμε ότι χρειάζεται λιγότερα περάσματα με το ξυραφάκι σας  από το ίδιο σημείο όπου θέλετε να ξυρίσετε.

Ξύρισμα

Στο πρώτο πέρασμα με το ξυράφι σου, ξυρίσου με την φορά που βγαίνουν οι τρίχες σου (για να καταλάβεις περισσότερα σχετικά με την φορά που έχουν οι τρίχες στο πρόσωπό σου  μπορείς να μπείς εδώ ). Να ξεβγάζεις με νερό συνέχεια το ξυράφι σου μετά από κάθε κίνηση για να δουλεύει στο 100% της απόδοσής του. Μετά από το πρώτο πέρασμα προς την φορά που βγαίνουν οι τρίχες σας, μπορείτε να ξυριστείτε κόντρα. Προσοχή!!! Το ξύρισμα κόντρα την πρώτη φορά μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς και κοψίματα

Περιποίηση μετά το ξύρισμα

Εάν η δουλειά σας απαιτεί καθημερινό ξύρισμα ή εάν εσείς προτιμάτε να ξυρίζεστε καθημερινά θα πρέπει να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα σας για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας. Το καθημερινό ξύρισμα δεν αφήνει σε “ησυχία”  το δέρμα σας γι΄αυτό καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε πάντα μετά το ξύρισμα after shave και διάφορες κρέμες για να το ενυδατώσετε.

Εάν θέλετε να ενημερώνεστε για διάφορα ξυριστικά