Ο απόλυτος οδηγός για το κόντρα ξύρισμα

18 Ιανουαρίου 2020
aaa.jpg

 

Με τον όρο κόντρα ξύρισμα εννοούμε το ξύρισμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από την φορά που μεγαλώνει η τρίχα. Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες ξυρίζονται στο πρόσωπο και αντίστοιχα στα πόδια κόντρα επιτυγχάνοντας έτσι ένα βαθύτερο και καλύτερο αποτέλεσμα. Βέβαια πολύ μεγάλο ρόλο στο κόντρα ξύρισμα παίζει και η ευαισθησία του δέρματος όπως και η συνέπειά μας στην αντικατάσταση των ανταλλακτικών λεπίδων (όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, για την σωστή υγιεινή της επιδερμίδας μας , για την αποφυγή τυχόν ερεθισμών και διάφορων βακτηριδίων που αναπτύσσονται στο ξυράφι μας μετά από αρκετές χρήσεις,καλό θα είναι να το αντικαθιστούμε μετά 8-10 ξυρίσματα)

 

Εφόσον σιγουρευτείτε ότι το ανταλλακτικό σας είναι σχετικά καινούριο και εφόσον προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά (κρέμα ξυρίσματος,αφρό) ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες

  1. Για να καταλάβετε την φορά των τριχών σας, τρίψτε με τα δάχτυλα σας το πρόσωπό σας. Η κόντρα κατεύθυνση είναι αυτή όπου θα συναντήσετε αντίσταση.
  2. Εάν σας το επιβάλλει η εργασίας σας (για τους άνδρες) καλό θα είναι εάν ξυρίζεστε κόντρα στο πρόσωπο,να ξυρίζεστε αποβραδίς. Το πρωί το πρόσωπό σας είναι ελαφρώς πρησμένο και ένα κόντρα ξύρισμα ίσως σας προκαλέσει ερεθισμούς και καψίματα.
  3. Στην συνέχεια ενυδατώστε καλά το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.
  4. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση κρέμα ξυρίσματος γιατί λόγω της σύνθεσής της ενυδατώνει περισσότερο το δέρμα και αφήστε για περίπου τρία λεπτά.
  5. Τα Ξυραφάκια με περισσότερες λεπίδες είναι προτιμότερα για ένα βαθύ ξύρισμα.
  6. Τέλος,προτιμότερο θα ήταν να ξυριστείτε αρχικά κατά την φορά των των τριχών σας και έπειτα να ξυριστείτε κόντρα.