Πως να καθαρίζετε το ξυράφι σας..

3 Δεκεμβρίου 2019
MG_2181-min-e1575364959382-1200x781.jpg

Ο καθαρισμός των λεπίδων ξυρίσματος είναι το Α και το Ω σε ένα ξύρισμα. Με την σωστή καθαριότητα θα διασφαλίσετε αποτελεσματικό ξύρισμα και πάνω απ’ όλα ασφαλές. Κανείς δεν θέλει το ξυράφι του να είναι “μπουκωμένο”. Ο καθαρισμός του ξυραφιού θα παρατείνει την διάρκεια ζωής του ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιηθεί η συσσώρευση τυχόν βακτηρίων κάτι που θα το καθιστούσε επιβλαβές.Με πέντε απλά βήματα θα σας δείξουμε πώς να καθαρίζετε τα ξυράφια σας καθώς και που να προσέξετε περισσότερο.

  1. Μετά από κάθε πέρασμα να το ξεπλύνετε με νερό.Αυτό θα αποτρέψει τις ανταλλακτικές σας λεπίδες από το να “μπουκώνουν” . Κατά την διάρκεια του ξυρίσματος,στις ανταλλακτικές λεπίδες συσσωρεύονται διάφορα μικροσωματίδια από τις τρίχες σας,από το δέρμα σας καθώς και από το υλικό ξυρίσματος (κρέμα ξυρίσματος,αφρός,τζελ). Εμείς στην realshave διαθέτουμε ανταλλακτικές κεφαλές με λεπίδες σε σχήμα ” L ”  για να αποφεύγετε το μπούκωμα αλλά και για εύκολο ξέπλυμα.
  2. Προσθέστε σαν συνήθεια στην καθημερινότητά σας το καθάρισμα του ξυραφιού σας μετά από κάθε χρήση. Τοποθετήστε το από την ανάποδη μεριά κάτω από την βρύση και ανοίξτε το νερό με πίεση. Αυτό θα καθαρίσει όλα τα μικροσωματίδια,βακτήρια κλπ. Το ζεστό νερό λειτουργεί καλύτερα από το κρύο. Επίσης χτυπήστε τις λεπίδες σε κάτι στον νεροχύτη σας και έτσι θα απομακρυνθούν οι περισσότερες τρίχες σας.
  3. Κλειδί στην υπόθεση συντήρηση αποτελεί το καλό στέγνωμα μετά από κάθε ξύρισμα καθώς και το σημείο αποθήκευσης του ξυραφιού. Βακτήρια θα αναπτυχθούν εάν το αποθηκεύσετε βρεγμένο.
  4. Για να αποφύγετε το κόψιμό σας από τις ανταλλακτικές λεπίδες,μην καθαρίζετε τις λεπίδες με τα δάχτυλά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό βουρτσάκι ή μια αχρησιμοποίητη  οδοντόβουρτσα σας. Αποφύγετε να χρησιμοποιήστε χαρτί,βαμβάκι κλπ γιατί αυτό θα μπουκώσει περισσότερο το ξυράφι αλλά και θα κολλήσει στις ενισχυμένες λιπαντικές λωρίδες που διαθέτουν τα ξυράφια μας. Επίσης το τρίψιμο με οινόπνευμα μπορεί να αποστειρώσει πολύ καλά τις λεπίδες.
  5. Όσο και να συντηρείτε το ξυράφι σας,καλό θα είναι να το αντικαθιστάτε εγκαίρως. Οποιαδήποτε διαδικασία καθαρισμού ή αποστείρωσης να χρησιμοποιήσετε,τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα καινούριο ξυράφι. Όταν καταλάβετε ότι το ξυράφι σας δεν κόβει,όταν δείτε σκουριά στις λεπίδες σας ή όταν απομακρυνθεί μεγαλύτερο μέρος της λιπαντικής σας λωρίδας τότε να ξέρετε…ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Οι ειδικοί προτείνουν να αλλάζετε το ξυράφι σας ανά 1-2 βδομάδες για να αποφεύγετε τυχόν κοψίματα.

Για την εξοικονόμηση των χρημάτων σας, στην realshave μπορείτε να κάνετε το δικό σας ξυριστικό πλάνο  και να επωφεληθείτε 30%  καλύτερων τιμών. Είναι 3 απλά βηματάκια που θα σας συναρπάσουν!