Πως να ξυρίζετε το κεφάλι σας.Tips και συμβουλές.

11 Δεκεμβρίου 2019
BALD_COVER_3.jpg

Το ξύρισμα του κεφαλιού αποτελεί στις μέρες μας ένα “sexy look” για τους άνδρες. Πολλοί νέοι το προτιμούν, είτε λόγω της αραίωσης (τριχόπτωσης) στο τριχωτό της κεφαλής, είτε γιατί είναι το κούρεμα που τους αρέσει. Έχετε σκεφτεί, όμως, πώς επιτυγχάνεται ένα τέλειο ξύρισμα; Σίγουρα, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται. Με τη σωστή προετοιμασία, τη σωστή τεχνική και τα κατάλληλα μέσα (κρέμες ξυρίσματος, ξυραφάκια) μπορείτε να πετύχετε ένα επαγγελματικής ποιότητας ξύρισμα μέσα σε λίγα λεπτά ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για τραυματισμούς στο δέρμα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

1 – Τι θα χρειαστείτε…
  • Θα χρειαστείτε μια υψηλής ποιότητας ξυριστική λαβή (μηχανή) καθώς και υψηλής ποιότητας ανταλλακτικά ξυραφάκια. Η ξυριστική λαβή (μηχανή) “Turbo” της Realshave θα σας βοηθήσει για ένα επαγγελματικό ξύρισμα χάρη στην περιστρεφόμενη κεφαλή και το pivoting που διαθέτει. Επίσης καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε νέο ανταλλακτικό για το ξύρισμα του κεφαλιού σας από αυτό που χρησιμοποιείτε για το ξύρισμα στα γένια σας, στο σώμα σας κλπ. Με καινούριο ανταλλακτικό, το ξυράφι σας θα πετάει!
  • Κρέμα ξυρίσματος 
  • Μια κουρευτική μηχανή
  • Έναν καθρέφτη, κατά προτίμηση πανοραμικό που θα σας βοηθήσει να δείτε την πάνω και την πίσω όψη του κεφαλιού σας
2 – Τριμάρισμα (Τrimming)

Με τον όρο “τριμάρισμα” εννοούμε να κόψετε τα μαλλιά σας, εάν έχουν μεγαλώσει, με κάποια κουρευτική μηχανή. Καλό θα είναι να “τριμάρετε” αρκετά για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ξυράφι. Επίσης, καλό θα είναι πριν το “τριμάρισμα” να ψηλαφίσετε το κεφάλι σας για τυχόν ελιές, κρεατοελιές κλπ.

3 – Ένα ζεστό μπάνιο

Το μπάνιο θα βοηθήσει στο να μαλακώσουν τα μαλλιά σας και να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος. Έπειτα σκουπίστε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα από μπροστά προς τα πίσω (από τους κροτάφους προς τον αυχένα). Στη συνέχεια, απλώστε την κρέμα ξυρίσματος σε όλη την περιοχή. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα κρέμας. Μικρή ποσότητα κρέμας  σε συνάρτηση με ελαφρύ μασάζ και με το ενυδατωμένο κεφάλι σας αρκεί για να καλύψετε όλη την περιοχή του κεφαλιού σας. Για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να περιμένετε 2-3 λεπτά.

4 –  Ώρα για ξύρισμα λοιπόν!

Ξεκινήστε με το μπροστινό μέρος του κεφαλιού σας καθώς και τα ορατά σημεία, αφήνοντας τελευταίο το πίσω μέρος του. Ξυρίστε με ελαφρές και χωρίς ιδιαίτερη πίεση κινήσεις. Η κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σημείο αναφοράς ότι έχετε ξυρίσει το συγκεκριμένο μέρος του κεφαλιού σας. Έπειτα, ξεκινήστε να ξυρίζετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία πίσω από τα αυτιά σας. Κρατείστε τα διπλωμένα (τα αυτιά σας) για να αποφύγετε τυχόν κοψίματα. Η ξυριστική λαβή (μηχανή) της Realshave με την τεχνολογία motionsphere προσαρμόζεται στις καμπύλες του κεφαλιού σας καθώς επιτρέπει στις λεπίδες να περιστρέφονται με ευκολία. Αυτό θα μηδενίσει τις πιθανότητες να κοπείτε. Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να ξυριστείτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, καλό θα ήταν να πείτε σε έναν κάποιον άλλο να σας βοηθήσει.

5 –  Δώστε στο ξυρισμένο κεφάλι σας την φροντίδα που του χρειάζεται!

Μετά το ξύρισμα περιποιηθείτε το κεφάλι σας, όπως περιποιείστε τα πρόσωπό σας μετά το ξύρισμα.

  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπιστείτε με μια πετσέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και after shave εάν θέλετε.
  • Μην ξεχνάτε ότι το κεφάλι σας μετά το ξύρισμα χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας. Οπότε καλό θα ήταν να το ενυδατώνετε καθημερινά και να αποφεύγετε τυχόν εκθέσεις στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
6 –  Είστε έτοιμοι να απολαύσετε την απαλότητα του δέρματός σας!

Σε αυτό συμβάλλουν όλα τα προϊόντα της Realshave. Εάν θέλετε να τα αγοράσετε με έκπτωση 30% κάντε το δικό σας “Ξυριστικό πλάνο” και επωφεληθείτε!