To ιδανικό ξύρισμα μασχάλης | Tips & Συμβουλές από την Real Shave

4 Μαρτίου 2020
masxalh-1200x584.jpg
To ιδανικό ξύρισμα μασχάλης | Tips & Συμβουλές από την Real Shave

Οι περισσότερες γυναίκες,αν όχι όλες, θεωρούμε το ξύρισμα του σώματός μας ρουτίνα-αγγαρεία.  Όσο βαρετό και κουραστικό αν είναι οφείλουμε να το κάνουμε για λόγους καθαριότητας και καλαισθησίας σχεδόν κάθε μέρα. Οπότε οπλίσου με υπομονή και ακολούθησε τις συμβουλές μου για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα! Εφόσον είναι κάτι που δεν μπορείς να το αποφύγεις τότε προσπάθησε να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Στο παρακάτω άρθρο θα σας παραθέσω κάποιες συμβουλές-tips για το πώς πρέπει να ξυρίζεις σωστά την μασχάλη σου αποφεύγοντας έτσι τυχόν ερεθισμούς και σημάδια.

 

Η περιοχή που θα ξυρίσεις (δηλαδή η μασχάλη σου) θα πρέπει να είναι καθαρή

 

Η μασχάλη σου θα πρέπει να είναι καθαρή δηλαδή χωρίς ίχνη αποσμητικού. Οπότε πριν μπεις στον κόπο να ξεκινήσεις την διαδικασία ξυρίσματος φρόντισε να την έχεις καθαρίσει πιο πριν. Αν δεν το κάνεις, κυρίως για λόγους βιασύνης ή βαρεμάρας, να ξέρεις ότι αυξάνεις τις πιθανότητες να προκαλέσεις κάποιον ερεθισμό στο δέρμα σου από τα διάφορα βακτήρια τα οποία θα έχουν συσσωρευθεί στην εν λόγω περιοχή. Μην ξεχνάς ότι είναι η περιοχή που ιδρώνει περισσότερο στο σώμα σου. Οπότε για να πετύχεις το ιδανικό ξύρισμα μασχάλης αφιέρωσε λίγο χρόνο στο πλύσιμο με ζεστό κατά προτίμηση νερό και μετά χρησιμοποίησε τζελ ή κρέμα ξυρίσματος για να ξεκινήσεις την διαδικασία.

 

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση στις μασχάλες σας είναι σημαντική. Χρησιμοποίησε ένα scrub για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα αλλά και για να διατηρήσεις πιο καθαρή την εν λόγω περιοχή. Έχε στα υπόψιν σου να χρησιμοποιήσεις καθαρή πετσέτα μετά από κάθε scrub.

 

Προτίμησε η ώρα που θα ξυριστείς να είναι το βράδυ

Το ιδανικό ξύρισμα μασχάλης έχει καλό timing! Το καλύτερο είναι να ξυριστείς βραδυνές ώρες δηλαδή 2-3 ώρες πριν την πέσεις στο κρεβάτι σου. Οι βραδυνές ώρες είναι οι καλύτερες για αρκετούς λόγους. Το βραδινό ξύρισμα δίνει την ευκαιρία στο δέρμα σου να ηρεμήσει μέχρι το πρωί από τυχόν ερεθισμούς. Επίσης,κυρίως για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία παρουσιάζει μεγάλη μεταβολή το πρωί σε σχέση με το βράδυ,αν ξυριστείς και βγεις έξω οι πόροι σου θα είναι ανοιχτοί και αυτό θα έχει σαν συνέπεια οι μασχάλες σου να ιδρώσουν και να προκληθούν τυχόν ερεθισμοί από τα διάφορα βακτήρια ή την σκόνη που θα προσκολληθεί σε αυτές. Διαφορετικά αν αποφασίσεις να ξυριστείς το πρωί,καλό θα είναι να αφήσεις το δέρμα σου να “ξυπνήσει” ξυρίζοντας τις μασχάλες σου τουλάχιστον μια ώρα μετά το ξύπνημά σου.

 

Επέλεξε ξυράφι με πολλές λεπίδες

Η περιοχή της μασχάλης είναι αρκετά ευαίσθητη όπως και του μπικίνι. Εκτός όμως από την ευαισθησία,απαραίτητη προσοχή πρέπει να δείξεις στην περιοχή της μασχάλης γιατί εκεί η επιδερμίδα σου παρουσιάζει κάποιες “ιδιοτροπίες” θα μπορούσα να το πω όπως διάφορες καμπύλες.¨Έτσι επένδυσε σε μια λαβή που να έχει “pivoting” (pivoting=πάνω-κάτω) και σε ένα καλό ξυραφάκι με πολλές λεπίδες (πέντε με έξι) και με μεγάλη λιπαντική λωρίδα . Οι τρεις και οι τέσσερις λεπίδες θεωρούνται ξεπερασμένες και δεν θα σου αποδώσουν τα μέγιστα. Με τις περισσότερες λεπίδες θα πετύχεις πιο καλό και πιο βαθύ ξύρισμα

Συχνή αντικατάσταση των λεπίδων

Αν παρατηρήσεις κάποιον ερεθισμό μετά το ξύρισμα τότε θα πρέπει να κοιτάξεις και τις ανταλλακτικές σου λεπίδες εάν είναι φθαρμένες καθώς και πόσο καιρό τις χρησιμοποιείς και σε τι περιβάλλον εκτίθενται. Το ξυραφάκι σου θα πρέπει να το αλλάζεις συχνά κάθε 7-8 χρήσεις και να το προστατεύεις. Εάν το χρησιμοποιείς πολλές φορές,ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης από τα βακτήρια που μαζεύονται στις λεπίδες όπως επίσης και με φθαρμένο ξυράφι χρειάζεται να ασκείς περισσότερη πίεση για να κόψεις σε βάθος τις τρίχες στην μασχάλη πράγμα που σίγουρα πρέπει να αποφευχθεί.

 

Απαλές κινήσεις

Όπως είπαμε και προηγουμένως καλό θα είναι να αλλάζεις συχνά τις ανταλλακτικές σου λεπίδες γιατί με τις πολλές χρήσεις φθείρεται η λιπαντική λωρίδα και οι λεπίδες δεν κόβουν το ίδιο καλά. Σκοπός είναι να ξυριστούμε χωρίς ερεθισμούς και χωρίς να ασκήσουμε ιδιαίτερη πίεση στην μασχάλη μας. Κάνε μικρές, απαλές κινήσεις και ξυρίσε προς την φορά που βγαίνουν οι τρίχες σου αν και αυτό φαντάζει δύσκολο όσον αφορά το ξύρισμα στη μασχάλη γιατί οι τρίχες βγαίνουν με διάφορες κατευθύνσεις.

 

Χρησιμοποιήστε κρέμα ξυρίσματος ή τζελ

Πριν κάνεις την χρήση κάποιας κρέμας ξυρίσματος ή τζελ καλό θα είναι να βρέξεις πρώτα τις μασχάλες σας με ζεστό νερό και να αφήσεις για μικρό διάστημα.Με αυτόν τον τρόπο αφήνεις τους πόρους να ανοίξουν μαλακώνοντας παράλληλα τις τρίχες. Η κρέμα ξυρίσματος βοηθάει τις λεπίδες να γλιστράνε απαλά πάνω στην δέρμα σου. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα με φυσικά συστατικά,χωρίς οινόπνευμα και parabens καθώς η περιοχή της μασχάλης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

 

Χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα (λοσιόν ενυδάτωσης)

Πάρα πολύ σημαντικό και καίριας σημασίας βήμα είναι να χρησιμοποιήσεις κρέμα-λοσιόν ενυδάτωσης αμέσως μετά το ξύρισμα. Όπως συνηθίζεις να κάνεις μετά το ξύρισμα στα πόδια,χέρια κλπ το ίδιο ισχύει και με τις μασχάλες σου. Χρησιμοποίησε κρέμα με βιολογικό αργανέλαιο (argan oil).

 

Χρησιμοποίησε το αποσμητικό το επόμενο πρωί

Μην χρησιμοποιήσεις το αποσμητικό αμέσως μετά το ξύρισμα, την ώρα δηλαδή που βγαίνεις από το μπάνιο γιατί μπορεί να ερεθίσεις το δέρμα σου. Καλό θα είναι να αφήσεις να περάσει ένα χρονικό διάστημα μιας ώρας περίπου, αλλά για να είσαι σίγουρη εφάρμοσέ το το επόμενο πρωί.