Συμβουλές για ένα τέλειο ξύρισμα ποδιών!

3 Φεβρουαρίου 2020
silky-smooth-shaving-guide-for-women-header-v1-1200x400.jpg

Το ξύρισμα των ποδιών είναι μια ρουτίνα για τις γυναίκες. Το σημαντικότερο όμως είναι να γίνεται σωστά δηλαδή χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα, καψίματα και σπυράκια. Πρέπει τα πόδια μιας γυναίκας να είναι τέλεια αποτριχωμένα και  να γυαλίζουν μετά το ξύρισμα! Μην ξεχνάτε πως οι περισσότεροι άνδρες παρατηρούν τα πόδια μιας γυναίκας.Για να δούμε πως θα το πετύχετε αυτό.

Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία του ξυρίσματος

Πριν ξεκινήσεις την διαδικασία του ξυρίσματος καλό θα είναι να κάνεις μια καλή απολέπιση. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό βήμα και όσο βαρετό και αν σου φανεί,καλό θα είναι να μην το παραλείψεις.  Με την απολέπιση απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα, ξυρίζεις πιο βαθιά τις τρίχες κάτι που σημαίνει ότι η επόμενη φορά που θα χρειαστείς να ξυριστείς είναι ίσως 1-2 μέρες αργότερα. Εάν δεν κάνεις απολέπιση των ποδιών,κάτι που δεν συνίσταται,μπορεί να προκαλέσεις ερεθισμό ή και να κοπείς πιο εύκολα. Οπότε τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικά, όπου θέλεις τα πόδια σου να είναι “γυαλιστερά” μην τυχόν και παραλείψεις αυτό το σημαντικό βήμα. Η απολέπιση είναι προτιμότερο να γίνεται κατά την διάρκεια του ντουζ με φυσικά προϊόντα.

Η κατάλληλη στιγμή για ξύρισμα

Η κατάλληλη αλλά και η πιο συμβατική ώρα για ξύρισμα είναι κατά την διάρκεια του μπάνιου. Να προτιμάς πάντα να κάνεις υγρό ξύρισμα. Αφού ρίξεις νερό στα πόδια σου,κατά προτίμηση χλιαρό περίμενε 1-2 λεπτά μέχρι να ξεκινήσεις το ξύρισμα(εάν έχεις χρόνο κάνε και απολέπιση) .Το νερό μαλακώνει την τρίχα και σε βοηθάει καθώς δεν χρειάζεται να ασκείς τόση δύναμη στο ξυράφι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ξυράφι σου να αποτριχώνει καλύτερα.

Προϊόντα για σωστό ξύρισμα

Άσε στην άκρη τους αφρούς ξυρίσματος και τα τζελ. Χρησιμοποίησε κάτι που θα βοηθήσει τις λεπίδες να γλιστράνε άνω σε αυτό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαλακτικό μαλλιών, κάποιο οργανικό λάδι ή εάν θέλεις και άρωμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ξυρίσματος (διαφορετική από την αποτριχωτική κρέμα) με αργανέλαιο (argan oil) .

 

Κατάλληλο Ξυράφι

Είναι ευρέως γνωστός ότι το καλύτερο ξύρισμα στο προσφέρουν ξυράφια με περισσότερες λεπίδες. Οπότε καλό θα είναι να επενδύσεις σε ένα ξυραφάκι με περισσότερες λεπίδες π.χ εξαλέπιδο ή πενταλέπιδο και όχι σε ξυραφάκια μιας χρήσης. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αγοράσεις ξυραφάκια με μεγάλη λιπαντική λωρίδα στο πάνω μέρος του ξυραφιού  καθώς και με αλόε βέρα (Aloe Vera) όπως αυτά

Να αλλάζεις συχνά το ξυράφι σου

Το ξυράφι πρέπει να αλλάζει συχνά όσο παράξενο και αν σου φαίνεται για κυριότερο λόγο την υγιεινή της επιδερμίδας σου.Θα το παρατηρήσεις και εσύ ότι όσο περισσότερες φορές ξυρίζεσαι με ένα ανταλλακτικό ξυραφάκι, σε κάθε επόμενο ξύρισμα χρειάζεται να ασκήσεις περισσότερη δύναμη για να πετύχεις ένα βαθύτερο αποτέλεσμα. Οπότε με την συχνή αλλαγή των ανταλλακτικών λεπίδων εκμηδενίζεις τυχόν ερεθισμούς και μολύνσεις.

Ο τρόπος που θα ξυριστείς

Προτίμησε το ξύρισμα κατά την αντίθετη φορά από αυτή της τρίχας δηλαδή κάνε ένα κόντρα ξύρισμα. Κάνε απαλές και μικρές κινήσεις και μην πιέζεις το ξυράφι ακόμα και αν βιάζεσαι. Αν βλέπεις ότι χρειάζεσαι να περάσεις από μια περιοχή ξανά και ξανά τότε καλό θα είναι να αντικαταστήσεις το ξυράφι σου με ένα νέο.

 

Ενυδάτωσε το δέρμα σου

Πολύ σημαντικό το τελευταίο βήμα το οποίο καλό είναι να το κάνεις σε καθημερινή βάση ανεξαρτήτως αν ξυρίζεσαι καθημερινά. Θα πρέπει να ενυδατώνεις το δέρμα σου με λοσίον ενυδάτωσης με φυσικά συστατικά όπως βιολογικό αργανέλαιο (argan oil), βούτυρο καριτέ (shea butter) κλπ.